A legjobb európai hajóutak

Görög szigetek

A Norwegian kilencnapos görög szigetek hajóútján Velencéből indulva további nyolc izgalmas kikötőbe látogathatsz el négy ország érintésével.

Velencét elhagyva az első kikötő a festői Kotor, Montenegró. Kotor elbűvölő középkori óvárosával elkápráztatja az ide látogatókat. Merészkedjetek túl a város masszív védőfalain, fedezzetek fel hangulatos kávézókat, egyedi butikokat és különleges helyi éttermeket.

Folytassátok körutazásotok öt különböző görög kikötő meglátogatásával. Sétáljatok végig az UNESCO világörökségi listán szereplő Korfu festői, szűk utcáin; tegyetek egy túrát egy helyi borászatban Santorinin; másszátok meg az Akropolisz lépcsőit Athénban vagy töltsétek a napot egy beach club-ban Mykonos szigetén. Mielőtt visszatérnétek Velencébe, az Adriai-tengerpart mentén végighajózva, fedezzétek fel a horvátországi Dubrovnik és Split ókori városait.

A Costa Cruises görög-török útvonalán májusban debütált a Costa Venezia, a társaság legújabb hajója, aminek fedélzetén ellátogathattok Isztambul legfelkapottabb zugaiba, az aranykupolák és a hagyományok ízei közé. Fedezzétek fel Kappadókia titkait holdbéli tájaival és az ezer színű hőlégballonokkal. Sőt, most a Costa Cruises hajóútjain minden eddiginél hosszabb ideig tartózkodik a hajó a kikötővárosokban, ezért bőven van időtök felfedezni a környéket.

A legjobb görög szigetek és kelet-mediterrán utak itt.

Nyugat-Mediterrán utak

A Rómából vagy Barcelonából induló hétnapos földközi-tengeri hajóút során a nyugat-mediterrán térség összes nevezetességét bejárhatjátok. Érdemes a hajóút előtt 1-2 napot eltöltenetek Rómában, mielőtt Civitavecchia kikötője felé vennétek az irányt. Szánjatok időt Rómában a helyi látnivalók felfedezésére. Kívánjatok valamit a Trevi-kútnál, sétáljatok az ókori gladiátorok nyomában a Colosseumban, és csodáljátok meg a csodálatos Sixtus-kápolna mennyezetét.

Rómából kihajózva Livorno felé veszi az irányt a legtöbb hajó, ahonnan könnyen megközelíthatő a reneszánsz művészet és építészet mekkája, Firenze. Itt láthatjátok többek között Michelangelo Dávidját, de ha már esetleg jártatok Firenzében választhatjátok az egynapos kirándulást Pisába, hogy elkészítsétek azt a bizonyos ikonikus képet a híres ferde toronnyal.

A francia Riviérán aztán igazi sztárok módjára vonulhattok a Cannes-i vörös szőnyegen, de ne hagyjátok ki a világhírű Croisette sétányon található üzleteket és éttermeket sem. A következő megálló: Palma, Mallorca. A strandolás előtt ne feledjétek a kötelező szelfit a Palmai katedrális előtt. A hajóút aztán Barcelonában ér véget, nézd meg a Park Güell és a Basílica de la Sagrada Família csodálatos szobrait és építészetét.

A nyugat-mediterrán hajóutak útvonalai között válogatva megtalálhatjátok a számotokra legszimpatikusabb kikötőket: Málta, Ibiza, Szicília, Szardínia vagy Korzika?

A legjobb nyugat-mediterrán utak itt.

Észak-Európa

Ha a dél-európai hőség kicsit már too much

Az észak-európai hajóutak a dániai Koppenhágában kezdődnek és a svédországi Stockholmban érnek véget. A világ egyik legzöldebb fővárosát, Koppenhágát akár bringával is bejárhatjátok, vagy pattanjatok egy városnéző hajóra a híres Nyhavn negyedben, ahonnan láthatjátok a koppenhágai operaházat, a palotákat, a Fekete Gyémánt Könyvtárat és a Kis Hableányt.

Koppenhágát elhagyva a hajó Németország felé veszi az irányt. Warnemünde kikötőjéből vonattal juthattok el Berlin történelemi belvárosába. Hosszú, de annál tartalmasabb nap elé néztek ha ellátogattok a jól ismert történelmi helyszínekre, például a Kelet- és Nyugat-Németországot egykor kettéválasztó berlini fal maradványaihoz és a Checkpoint Charlie-hoz.

Helsinkiben szecessziós építészetet és szabadtéri piacot látogathattok a központi téren, de az ismert fővárosok mellett egy észak-európai hajóút lehetőséget ad meglátgatni Skandinávia kevésbé ismert, rejtett szépségeit is, például a svádországi Karlskrona 17. századi világörökségi városát is.

A legjobb észak-európai utak itt.

Távolabb utaznál?

Tudj meg többet az Alaszkai, Hawaii és Karib-szigeteki nyári utakról.

Ha még nem vagy biztos benne melyik útvonalat válaszd idén nyáron, iratkozz fel a hírlevelünkre. A legfrissebb akciókat és ajánlatokat egyenesen a postaládádba kapod.


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék: