MSC hajóút gyerekekkel

Ha eddig fejtörést okozott nektek, hogy érdemes-e hajóútra indulni gyerekekkel, ebben a cikkben kifejtjük, hogy a hajóút miért fantasztikus élmény az egész család számára. Legyen a gyermeked 1 vagy 18 éves, garantáljuk, hogy nem fog unatkozni!

Hajóút foglalás gyerekekkel – mire figyeljünk?

Az útvonal kiválasztásánál érdemes először azt számításba venni, hogy repülővel, vagy autóval szeretnétek-e menni a kikötőbe. Repülő esetén jóval magasabb utazási költséggel kell számolni, míg autóval csupán a benzin, autópályadíjak és a kikötői parkolás ára (irodánknál foglalható, átlagára 100 EUR/hét) fizetendő. Ha az autós utazás mellett döntötök, akkor az autóval könnyen elérhető kikötőkből célszerű hajóutat választani (pl. Genova, Savona, Monfalcone, Velence, Trieszt).

Ami még a hajóutak felé billentheti a mérleg nyelvét a nyaralás kiválasztása során az, hogy a 18 év alatti gyerekeknek ingyenes a részvételi díjuk (csak a kikötői illeték és a fedélzeti borravaló fizetendő). Ez azért nem kevés gyermekkedvezmény! 🙂

Milyen kabint foglaljunk gyerekekkel?

Érdemes ablakos kabint foglalni, nagyobb gyerekekkel pedig akár balkonost. A belső kabinok ablak nélküliek, néhány gyermeknek ez szokatlan lehet. Gyakran előfordul, hogy a többágyas kabinokban falról lenyitható ágyak szolgálnak gyermekágyként, ha ez nektek nem kényelmes, érdemes foglalás előtt jól kikérdezni minket, hogy pontosan milyen ágyon fognak aludni a gyerekek, vagy pedig családi szobát, vagy lakosztályt foglalni.

Étkezés a hajón gyerekekkel

Élvezzétek a kulináris felfedezőutat gyermekeitekkel egy MSC hajóúton: a nemzetközi ételek és a világ minden tájáról származó specialitások sokasága az egész családot megörvendezteti.

A kiváló minőségű nemzetközi konyha folyamatosan változó menüit, köztük a díjnyertes séfek jellegzetes ételeit a hajók főéttermében találjátok. Ha inkább kötetlenebb időben étkeznétek, a büfék reggelire, ebédre, vacsorára és késő esti snackekre is nyitva állnak, bőséges kínálattal. Biztos, hogy a legválogatósabb gyermek is talál valami fogára valót!
(A főétteremben és a büfében ingyenes a reggeli, ebéd és a vacsora.)

Szórakozási lehetőségek a hajón

Szórakozási lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre az MSC hajóin kicsiknek és nagyoknak egyaránt: gyermekklubok különböző korosztályok szerint (programokkal és foglalkozásokkal), disco, medencék, aquapark, vízi játszótér, csúszdák, Forma1 szimulátor, videojátékok, játékkonzolok, interaktív mozi… Itt biztos, hogy senki sem fog unatkozni!

Minden gyermek álma: LEGO szobák az MSC hajókon

A legtöbb MSC hajón igazi Lego-birodalom található! Korcsoportonként egy vagy akár két-három szobát is berendeztek Lego-tematikában, ahol mint egy játszóházban, a gyerekek kedvükre legózhatnak, és rengeteg játékot kipróbálhatnak. Imádni fog a gyermeked, amiért ilyen szuper helyre viszed nyaralni!

Bébiklub az MSC hajókon

Az MSC hajókon a Chicco segítségével professzionális babaszobákat, babaklubokat alakítottak ki. Minőségi babajátékokkal és ritmusfejlesztő foglalkozásokkal várják a 3 év alatti babákat és totyogókat, és szüleiket. 6 hónapos kortól lehetőség van gyermekfelügyelet igénylésére is egy rövidebb időtartamra, mely lehetőséget ad a szülőknek egy kis kikapcsolódásra. A gyermekfelügyelet ingyenes, de a kapacitása korlátozott.

További bababarát szolgáltatások: bébiklub, orvosi szoba, gyermekfelügyelet, 24-órás szobaszerviz, babaruha-mosoda.

Gyermekkedvezmények az MSC hajóutakon

Az MSC az alábbi kedvezményeket biztosítja gyermekek számára hajóútjaink (csak irodánk visszaigazolásával érvényes, az MSC fenntartja a jogot a változtatásra).

12 éves kor alatt csak a kikötői illeték és a fedélzeti borravaló fizetendő.

12-18 éves kor között elő- és utószezonban csak a kikötői illeték és a fedélzeti borravaló fizetendő, főszezonban pedig kabintípustól függően a hajóút részvételi díja.

Abban az esetben, ha 1 felnőtt + 1 gyermek utazik egy kabinban, az „All in one” kedvezmény vehető igénybe, melyben a gyermek a főágyon érvényes ágy helyett annak csak 60%-át fizeti. (Csak bizonyos árkategóriák esetén érvényes, más kedvezménnyel nem összevonható.)

Gyermekkedvezmény a kirándulások árából: 2 éves kor alatt ingyenes, 13 éves kor alatt pedig akár 30% kedvezményt is kaphatnak, kirándulástól függően.

Határtalan móka a Fun pass-szal

Az MSC hajókon a legtöbb szórakozási és sportolási lehetőség ingyenes, azonban van néhány szolgáltatás, ami térítés ellenében vehető igénybe. Az MSC Fun Pass segítségével ezeket is ingyenesen veheted igénybe, a rajta szereplő kreditek felhasználásával. A Fun Pass-t hozzá tudjuk tenni a foglalásodhoz, akár indulás előtt néhány nappal is (előre olcsóbb megvásárolni, mint a fedélzeten).

Szórakozási lehetőségek, amelyekre felhasználhatod: videojátékok, 4D mozi, F1 szimulátor, bowling, VR játékok, biliárd, repülőgép-szimulátor, Robotron, dodzsem (hajótól függően).

Ha további kérdéseid lennének a gyermekkedvezményekről, vagy a gyermekekkel történő utazásról, írj nekünk messengeren vagy emailben az ahoy@clickncruise.hu emailcímre.

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is, ahol további infókat, érdekességeket, beszámolókat olvashatsz!


Közzétéve

itt:

, írta: