Utasbiztosítás hajóúthoz

Tudtad, hogy nálunk utasbiztosítást is tudsz kötni hajóutad mellé? Sőt, útlemondási biztosítás kötésére is van lehetőség, így utazás előtt és közben is biztonságban érezheted magad! Cikkünkben összefoglaltunk néhány fontos infót a biztosításokról.

Irodánk partnere az EUB Biztosító, mely közel 30 éve vigyáz a magyar utazókra szerte a világon. Több évtizedes tapasztalatuknak köszönhetően gyors és hatékony segítséget nyújtanak a bajban. A hajóútra kötött biztosítás az alap szolgáltatásokon felül a következőket is tartalmazza:

  • Covid-19 fedezet
  • Sürgősségi esetben mentőhelikopteres szállítás a legközelebbi szárazföldi egészségügyi ellátóhoz
  • Parton történő egészségügyi ellátás miatti útmegszakítás esetén továbbutazás vagy hazaszállítás biztosítása
  • Poggyász-sérülés (a hajótársaság kezelésében sérült poggyászra)
  • Teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás egy csomagban
  • 24 órás telefonos segítségnyújtás

Online megköthető, és bankkártyával fizethető, a kötvényt pedig emailben kapod meg.

Mire jó a sztornóbiztosítás?

A stornóbiztosítás, azaz útlemondási biztosítás arra szolgál, hogy ha befizetett utazásodat le kell mondanod a biztosító által elfogadott okokból (pl. betegség), akkor visszatérítést kapsz a biztosítótól (biztosítás módozat és utazásképtelenség függvényében 0-10-20% önrész levonásával). Tehát ha például betegség miatt nem tudtok elutazni, nem bukjátok el az egész befizetett összeget.

Ha utasbiztosítással együtt kötitek meg a sztornót, akkor olcsóbb, a részvételi díj 2,7-4%-a a biztosítás díjának összege (függően a választott típustól). Ha csak magában, akkor 5%. Ha repülővel utaztok a kikötőbe, a repülőjegyre is megköthető a sztornóbiztosítás.

Nem kötelező foglaláskor megkötni, kivéve, ha az indulás az út lefoglalásától számítva 30 napon belül indul. De mindenképp meg kell kötni az indulást megelőző 30. napig.

Ide kattintva érhető el bővebb infó a sztornóbiztosításról, ide kattintva pedig a biztosítási feltételek, melyeket mindenképp érdemes átolvasni megkötéskor:

Gyakori kérdések

Miért érdemes utasbiztosítást kötni? Nem elég az EU-kártya?

Az EU kártya az Európai Gazdasági Közösség országaiban érvényes, és azt az egészségügyi ellátást lehet vele igénybe venni, melyet az adott ország TB-vel rendelkező lakóinak is jár. Ez a legtöbb esetben állami egészségügyi ellátás.

Az utasbiztosítások ezzel szemben sokkal szélesebb körű, komplex szolgáltatást nyújtanak, például az ellátás általában magánkórházakban történik, a biztosítás típustól függően kiterjed helikopteres mentésre, hazaszállításra, poggyászkárra, jogvédelemre (pl. elvesztett útlevél) és akár a repülő késése miatti károkra is, fedezi a kórházi tartózkodás költségét, autó assistance-t is tartalmazhat. Napi 1 café latte áráért megköthető, és akár milliókat spórolhatsz vele (de természetesen az a legjobb, ha nem kell használni).

Mennyibe kerül a biztosítás?

940 Ft/fő/nap ártól köthető utasbiztosítás hajós utakra. Az EUB Biztosító díjtáblázatát ide kattintva találod, ide kattintva pedig a térítési összegek táblázatát.

Van gyerekkedvezmény?

18 éven aluli gyermekek 50% kedvezményt kaphatnak a biztosítás árából. Igénybevétele esetén az egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás szolgáltatásai megegyeznek a felnőttekével, de az ezen kívüli térítési összegek feleződnek. Dönthetsz úgy is, hogy gyermekednek teljes árú biztosítást kötsz.

Nem elég a bankkártyámhoz tartozó biztosítás?

A bankkártyákhoz tartozó biztosítás általában szűkített körű, alap szolgáltatásokat tartalmaz. Mielőtt kizárólag erre hagyatkozol, nézd meg a biztosítási feltételekben, milyen összeghatárig térít, hiszen külföldön az orvosi ellátás ára több millió forint is lehet. Hajóútra vonatkozó speciális szolgáltatásokat pedig általában nem tartalmaznak a bankkártyához tartozó biztosítások.

Érvényes a biztosítás várandósság esetén?

Csak a sürgősségi terhességi és szülészeti ellátás költségeire vonatkozik, legfeljebb a terhesség 24. hetének végéig. A biztosítás terhességi rutinvizsgálatokra és terhesgondozásra nem vonatkozik.


Összegezve a fentieket, több évtizedes utaztatói tapasztalatunk alapján mindenképp javasoljuk az utasbiztosítás megkötését. Mi magunk, rutinos utazóként sem indulunk el nélküle.

Ha pedig még a hajóút kiválasztásánál tartasz, itt tudsz böngészni jobbnál jobb hajóutak között, egy részletes kereső segítségével:

Ha pedig segítségre van szükséged vagy kérdésed van hajóutakkal vagy utasbiztosítással kapcsolatban, írj nekünk messengeren, vagy emailben az ahoy@clickncruise.hu címre.

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is, ahol további infókat, érdekességeket, beszámolókat olvashatsz!

A fenti képek forrásai: freepik.com és MSC Cruises


Közzétéve

itt:

, írta: